"Дякую за візит та резолюцію про важку зброю": Зеленський зустрівся з головою Бундестагу (відео)

Сьогодні, 8 травня, президент Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Бундестагу Німеччини Бербель Бас. Зеленський подякував, що саме у День пам'яті та примирення Бас завітала до України. Про це йдеться у Telegram президента України, передають Патріоти України.

"Для нас дуже важливі проголосовані в Бундестазі рішення для нашої країни. Сподіваємось на вашу підтримку і майбутнього членства України в ЄС. Дякую за візит", — написав Зеленський.

Також президент України подякував, що Німеччина підтримала резолюцію про важку зброю.

До Києва також прибув прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович. 8 травня він зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Український президент і хорватський прем'єр обговорили посилення санкційного тиску на Російську Федерацію, взаємодію для відновлення нормального життя в деокупованих районах України.

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...