"Дякую за високу честь": Віце-спікер ВР Геращенко звільняється відразу з двох посад

Своє рішення віце-спікер пояснила тим, що втомилася і має намір продовжити захист національних інтересів як народний депутат.

Ірина Геращенко. Фото: Фейсбук.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко написала заяву про звільнення з двох посад – уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та представника України в гуманітарній підгрупі. Про це вона повідомила під час презентації звіту своєї діяльності на посаді уповноваженого президента з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, передають Патріоти України.

Геращенко розповіла, що подякувала Петру Порошенко за цю “високу честь працювати в його команді” протягом п’яти років і вирішувати такі складні питання. Своє рішення віце-спікер пояснила тим, що втомилася на цих посадах і має намір продовжити захист національних інтересів як народний депутат, “а далі подивимося”.

Крім цього, вона звернулася до нового керівництва країни, зазначивши, що має відбутися перезавантаження членів мінських груп і це стосується не тільки України, але і Росії, ОБСЄ.

«Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішенні всіх питань, які будуть зараз перед нею стояти… Але очевидно, що має відбутися перезавантаження», – вважає Геращенко.

Вона додала, що Київ чекає більш активної позиції та інтересу від ОБСЄ.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...