"Дякую за високу честь": Віце-спікер ВР Геращенко звільняється відразу з двох посад

Своє рішення віце-спікер пояснила тим, що втомилася і має намір продовжити захист національних інтересів як народний депутат.

Ірина Геращенко. Фото: Фейсбук.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко написала заяву про звільнення з двох посад – уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі та представника України в гуманітарній підгрупі. Про це вона повідомила під час презентації звіту своєї діяльності на посаді уповноваженого президента з врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, передають Патріоти України.

Геращенко розповіла, що подякувала Петру Порошенко за цю “високу честь працювати в його команді” протягом п’яти років і вирішувати такі складні питання. Своє рішення віце-спікер пояснила тим, що втомилася на цих посадах і має намір продовжити захист національних інтересів як народний депутат, “а далі подивимося”.

Крім цього, вона звернулася до нового керівництва країни, зазначивши, що має відбутися перезавантаження членів мінських груп і це стосується не тільки України, але і Росії, ОБСЄ.

«Я хочу сказати, що ми залишаємося відкритими для нової влади, для того, щоб допомогти сприяти у вирішенні всіх питань, які будуть зараз перед нею стояти… Але очевидно, що має відбутися перезавантаження», – вважає Геращенко.

Вона додала, що Київ чекає більш активної позиції та інтересу від ОБСЄ.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...