Дякувала Путіну за агресію: У Офісі генпрокурора показали колаборантку з Херсона, яка стала "начальником департаменту освіти" (фото, відео)

Колишній викладачці Херсонської академії безперервної освіти повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Про це пише Офіс генерального прокурора, передають Патріоти України.

Правоохоронці заблюрили обличчя підозрюваної. Але, як зрозуміло зі світлини, йдеться про мешканку Херсона Тетяну Кузьміч. За даними слідства, колишня викладачка співпрацювала з російськими спецслужбами. Стала так званим "начальником департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації" окупантів.

Колаборантка закликала місцевих освітян працювати під новим керівництвом представників країни-агресора РФ, підбирає кандидатів на директорів місцевих закладів освіти. Кузьміч брала участь у розміщенні в головній бібліотеці Херсона агітаційної російської літератури із серії "російська історична проза" президентської бібліотеки РФ". Дякувала президенту країни-агресорки РФ Володимиру Путіну і підтримувала його дії.

Сприяла окупантам у впровадженні російської мови на Херсонщині. Тетяну Кузьміч затримували у серпні 2020 року за підозрою у державній зраді, повідомляло "Суспільне".

Вона очолювала громадську організацію "Руська національна громада "Русичъ" і викладала у Херсонській академії неперервної освіти, звідки звільнилась за згодою сторін. Вийшла із СІЗО під заставу у 530 тис. грн. Носила електронний браслет.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...