"Дякувати "ихтамнетам" за "посмертну рекламу": Азербайджан купує уславлені боями в Сирії та Лівії ударні турецькі БПЛА

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Азербайджан купує в Туреччини ударні БПЛА місцевого виробництва. Про це повідомляє "Анадолу", передають Патріоти України.

Така інформація була озвучена в інтерв’ю місцевому телебаченню міністром оборони Азербайджану, генерал-полковником Закіром Гасановим. Зокрема Гасанов розказав, що робота у цьому напрямку вже йде та є окремі результати.

Інформації по конкретним моделям не була названа, але ймовірно мова йде про вироби компанії Baykar – ударно-розвідувальних БПЛА Bayraktar TB2 або Anka, що використовуються турецькою армією.

Також ці безпілотні літальні апарати вже взяли участь у ряді військових конфліктів де присутня турецька армія, як то Сирія та Лівія. Окрім того вони постачаються на експорт, зокрема ударні БПЛА Bayraktar TB2 були придбані Україною, а підрозділ, що ними озброєний, зараз набуває боєготовності та проводить тренувальні польоти.

Технічні характеристики БПЛА Bayraktar TB2:

Довжина апарату: 6,5 метрів
Розмах крила: 12 метрів
Радіус дії: 150 км
Максимальна злітна маса: 560 кг
Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг
Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину
Крейсерська швидкість: 130 км/годину
Практична стеля польоту: 6750 метрів

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Так у 2015 році відбулись тестові запуски ПТРК UMTAS, у а 2016 з’явилась офіційна інформація про їх успішне бойове застосування проти курдських загонів, що підтвердило їх заявлені тактико-технічні характеристики.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...