"Діду, не продавай машину": У РФ запустили пропагандистський ролик про службу в армії, обурилися навіть росіяни (відео)

У Росії продовжують знімати патріотичні ролики з метою мотивувати росіян йти на війну проти України. За задумом авторів цих роликів, громадян РФ має мотивувати вирушити на "священну війну" навіть не пропаганда, а прагнення заробити грошей, передають Патріоти України.

На черговий "шедевр" розпропаганди із закликом до вбивств українців в Україні звернув увагу російський опозиційний політик Геннадій Гудков. Він назвав подібні ролики "рекламою найму на вбивство" і заявив, що всі причетні до їх створення мають нести відповідальність нарівні з тими, хто розв'язав війну і хто вчиняв в Україні військові злочини.

"Це реклама найму на вбивство. За гроші. Жахливіше і дебільніше не буває. Творцям цієї ганебної "соціальної реклами" - дорога в пекло та прокляття. Незабаром їх судитимуть. За підбурювання до умисного вбивства. Негідники!" - обурився Гудков у своєму Twitter

Автори сценарію ролика попрацювали на славу. За сюжетом чоловік років 60 з тугою розглядає в магазині упаковку сосисок. Потім перераховує мізерний вміст гаманця - і, зітхнувши, кладе сосиски назад на полицю.

Після зміни кадру глядачеві показують, як чоловік вирішує продати свої старенькі "Жигулі", як годинами сидить біля вікна, дивлячись на автомобіль - і за цим заняттям його застає безробітний, зважаючи на все, онук.

Зрештою, на "Жигулі" з'явився покупець, який запропонував за машину 30 тисяч рублів. І засмучений власник авто погоджується взяти вдвічі меншу суму, ніж було обумовлено спочатку. І тут з'являється "рятівник"-онук, який проганяє покупця, що не відбувся, і з усмішкою заявляє: "діду, я контракт підписав - тепер вже точно не пропадемо".

Творцям ролика здалося нормальним, що відправитися в чужу країну вбивати чи загинути самому - єдиний спосіб для двох дорослих і досить міцних росіян заробити на сосиски у "наддержаві" РФ. А ось у глядачів цього "продукту творчості", зокрема, з Росії подібний "креатив" викликав обурення, смішки або огид.

"Ще "шидэвр" від божевільного агітпрому. Он воно що, а мужики-то не знають", – іронізує користувач Twitter із ніком Зося Корейко.

"З якої психлікарні випустили супер чесних авторів цих їб*чих роликів у стилі-пішов підписав контракт, щоб дідові на сосиски вистачило? Три дні новини не бачила і сьогодні в ах*ї просто", – дивується ще одна користувачка з ніком "громадянка Казакова "

"Діду, вже все гаразд, я контракт підписав. "Ластівку" можеш не продавати, ну принаймні поки мій труп додому в мішку не привезуть, тоді продаси і похорон оплатиш", – додав ноток реалізму до пропагандистського треш-відео користувач Tom Orrow.

Під відео, яке опублікував Гудков – вже сотні коментарів. Лише поодинокі з них можна вважати нейтральними: окремі коментатори заявляють, що ні на ТБ, ні в пабліках подібних реклам начебто не бачили.

Решта ж коментувальників у виразах не стримуються. Вони обурені та шоковані фактом відкритого заклику до масових вбивств у чужій країні. Також їх цікавить: а куди поділася "процвітаюча наддержава", яку за понад 20 років правління "побудував" президент РФ Володимир Путін і про яку ті ж пропагандисти безперервно твердили десятиліттями.

"Кожне відео – підпис під тим, що вони некомпетентні як влада та органи, вони не можуть підняти країну, вони не можуть вирішити проблеми населення, допомогти, забезпечити, дати пенсії тощо. І настільки тупі, що навіть самі не усвідомлюють, що дискредитують самі себе"

"Тож бачила цю агітку вранці і очманіла. По суті, вони розписалися в тому, що занурили країну в бідність і єдиний спосіб заробити - це вирушити на війну. Жах безпросвітний"

"Скоро не лише зарплату мирним людям скасують, а й виплату військовим. Єдиним стимулом воювати (так само, як і вижити) - стане захоплення та розграбування українських населених пунктів. Це навіть не середні віки. А щось ближче до первісно-общинного ладу.

"Технічно це рабовласницький лад. Саме тоді велися війни, де солдати воювали за трофеї, за право грабувати першим. Так деким були зроблені великі статки. Окрім того, це "реклама" сучасної росії, де два здорових мужика не можуть чесно заробити на буханку хліба й пачку дешевих сосисок"

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...