Діяв на користь держави-агресора: Семенченку вручили підозру в організації теракту

Служба безпеки України оголосила колишньому нардепу Семену Семенченку підозру в організації обстрілу "112 каналу", який трапився у липні 2019 року. Крім нього до теракту причетні двоє учасників підпорядкованого Семенченку збройного формування. Інцидент трапився під час виборчої кампанії до Верховної Ради України. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що напередодні вчинення злочину, у червні 2019 року, екснардеп зі спільником проводив розвідку місцевості поблизу будівлі. "Вони обирали оптимальний спосіб вчинення теракту, зокрема, шляхи відходу з місця злочину і наявність камер відеоспостереження. Також Семен Семенченко організував передачу грошей для придбання транспорту та інших засобів, необхідних для здійснення злочину", – повідомили в СБУ.

За попереднім планом, виконавці теракту мали придбати автомобіль, наповнити його вибухівкою та припаркувати транспорт біля будівлі "112 каналу", а потім – підірвати його.

Замість цього, однак, було вирішено обстріляти об'єкт із протитанкового гранатомета, щоб приховати особи організатора і виконавців.

Протитанковий гранатомет.

Правоохоронці провели обшуки у Києві та області й виявили автівку, а також інші докази вчинення злочину. Всім фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 258 КК України – терористичний акт. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

"Цей теракт був використаний представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни", – додали в Службі безпеки.

Будівля, де стався теракт.

Нагадаємо, у ніч на 13 липня 2019 року, близько 03:00, у Києві двоє осіб обстріляли із гранатомета будівлю, в якій розташований "112 канал". Стрільці зникли з місця події. У результаті в стіні будівлі залишився отвір від пострілу. Шматки вивіски з емблемою розлетілися на тротуарну зону і проїжджу частину.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...