"Діяв в інтересах Росії": Суд заочно заарештував експрем'єра Азарова у справі Харківських угод

Підписання "Харківських угод". Фото: РБК.Печерський районний суд 20 жовтня ухвалив рішення про заочний арешт колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова у справі Харківських угод. Його підозрюють у держзраді за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Так суддя задовольнив клопотання слідчих, погоджене з Офісом генерального прокурора України. Як встановило слідство, Азаров діяв в інтересах Росії під час розроблення Угоди між Україною та РФ щодо розташування Чорноморського флоту на території нашої держави. Умови документа, як зазначається, були нав'язані тодішнім президентом Росії Дмитром Медведєвим. Зі свого боку Азаров забезпечив погодження проєкту міністрами, керівниками правоохоронних органів та від імені Кабінету міністрів України.

Унаслідок підписання ексглавою уряду розпорядження про схвалення так званих "Харківських угод" були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ Росії на території України, вторгнення Збройних сил РФ та окупації ними півострова Крим.

"Слідчі ДБР отримали оригінали документів, які свідчать про цілеспрямовані дії експрем’єра України Миколи Азарова на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності нашої держави. У подальшому такі дії сприяли окупації Криму Російською Федерацією", – сказано у повідомленні.

Протиправні дії, як нагадали у ДБР, експрем'єр вчиняв за змовою групи осіб з експрезидентом-втікачем Віктором Януковичем. Йому в цій справі також повідомлено про підозру. Януковича оголошено в розшук. Імовірно, він перебуває у Росії.

У пресслужбі Офісу генерального прокурора додали, що таке рішення суду надасть підстави звертатись із запитами щодо надання міжнародно-правової допомоги про екстрадицію Азарова, а також дозволить ініціювати питання про здійснення спеціального досудового розслідування.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...