"Дійдемо до Перекопська і до Чонгара": Жданов розповів про можливість повернення Криму воєнним шляхом

Військовий експерт Олег Жданов розповів про чинники, від яких залежатиме наступ Збройних сил України на Крим з метою його деокупації. Про це Жданов розповів в інтерв’ю Вікнам, передають Патріоти України.

Він зауважив, щоб наша армія мала успіх у контрнаступах Збройним силам конче необхідна західна важка артилерія. За допомогою неї можна буде звільнити увесь Південний напрямок.

– Цілком імовірний сценарій, якщо ми звільнимо Херсон, якщо у нас буде відповідне угрупування військ і ми будемо просуватися в бік російського кордону. Тоді ми дійдемо до Перекопська і до Чонгара, – наголосив експерт.

Щодо просування на Крим, то за його словами, далі треба буде дивитися на те, наскільки Крим буде укріплений та яка кількість російських військ знаходиться на півострові.

– Якщо кількість російських військ буде незначною, щоб зупинити ЗСУ, то треба заходити й проводити військову операцію. Але в будь-якому випадку вирішувати буде президент на підставі доповіді Генштабу, – наголосив Олег Жданов.

Крім того, проблема первинного входу у Крим ще може бути географічна, тобто є невелика частина суходолу для проходу військ. Якщо ж окупанти там зосередять свої підрозділи, то українській армії там буде важко проходити.

– Якщо російські війська зроблять те, що не зробили ми свого часу, а саме зосередять там достатню кількість військ і артилерії, щоб унеможливити наш вхід, от тоді для нас це буде проблема. А якщо вони будуть відступати й у них не буде достатньої кількості військ для того, щоб зробити там надійний вогневий заслон, тоді ми можемо спокійно входити й просто розвивати наступ на території півострова, – наголосив військовий експерт Олег Жданов.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...