"Діє ірраціонально": Міністр оборони Британії Воллес оцінив ризик застосування Путіним ядерної зброї

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес назвав застосування РФ ядерної зброї дуже малоймовірним, але закликав не відкидати такої можливості.Про це повідомляє Evening Standard, передають Патріоти України.

На партійній конференції консерваторів Воллес зазначив, що застосування Путіним ядерної зброї проти України "дуже малоймовірне", але російський диктатор діє не раціонально.

Воллес пояснив, що хоча використання ядерної зброї є частиною російської військової доктрини, це буде неприйнятним для союзників Москви з Індії та Китаю. Він наголосив, що під час зустрічей з Володимиром Путіним індійський прем'єр Нарендра Моді та лідер КНР Сі Цзіньпін "дуже чітко дали зрозуміти, що є прийнятним, а що неприйнятним".

Водночас Воллес додав, що дії російського лідера, від атаки з нервово-паралітичною речовиною в британському Солсбері, якою у 2018 році отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку, до вторгнення в Україну, були "повністю ірраціональними", тому усі ризики відкидати не варто.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...