Дірки в небі для ударів по окупантам стають ширшими: ЗСУ відстежили та знищили черговий російський С-300 на Донбасі (відео)

У Генштабі підтвердили удар ATACMS по С-300 під Маріуполем

ЗСУ знищили російський С-300 на Донбасі

Сили оборони України вночі уразили російський комплекс С-300 у тимчасово окупованій частині Донецької області. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook у вівторок, 16 липня.

"За інформацією розвідки, підтверджено ураження радіолокаційної станції та пускових установок противника. Більш детальна інформація про наслідки удару уточнюється ", – написав він.

Також Сирський повідомив, що це вже не перша спільна вдала робота українських ракетників та представників інших складових Сил оборони по важливих військових цілях РФ: раніше вже було знищено понад 20 пускових установок і близько 15 РЛС.

"Продовжуємо системно знищувати потенціал російської ППО, створюючи сприятливі умови для успішного застосування ударних авіаційних засобів ... Далі буде", – зазначив він і додав тег з F-16.

OSINT-аналітик з ніком EjShahidenko у Telegram-каналі опублікував координати точки удару, які він встановив по відео — 47.056353, 37.347007. Також він зауважив, що приліт стався ракетами ATACMS неподалік від Мангуша під Маріуполем. На онлайн карті бойових дій DeepState можна побачити, що ракети до влучання мали здолати майже 100 км.

На оприлюдненому відео можна побачити, що удари наносяться касетними боєприпасами.

Прямо як в часи адміністрування Банковою Медведчука та Портнова: Нацполіція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі

вівторок, 16 липень 2024, 20:15

Головне управління Національної поліції у Києві не знайшло підстав для відкриття кримінального провадження щодо "темників" у державному інформаційному агентстві "Укрінформ". Про відповідь поліції на депутатське звернення голови Комітету Верховної Рад...

Катастрофа можлива? В "Укргідроенерго" розповіли, чи може Київська ГЕС повторити долю Каховської

вівторок, 16 липень 2024, 19:59

Укргідроенерго" вважає, що Росія не зможе зруйнувати дамби Київської або Канівської ГЕС, як це вона зробила з Каховською станцією. Про це виданню Forbes сказав гендиректор компанії Ігор Сирота, передають Патріоти України. «Найбільші українські ГЕС прак...