"Дістанемо до Москви та Уралу": РФ можуть загрожувати далекобійні ракети, - Маломуж

Питання про надання Україні Заходом літаків і далекобійних ракет стоїть на порядку денному, заявив колишній глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж, передають Патріоти України.

"Переговори йдуть по ATACMS, які б'ють на 300 км і більше, і літакам F-15 і F-16. Але це вже буде другий етап, в найближчі місяці ми це точно не отримаємо. Це пов'язано з тим, що США вважають, що такі поставки можуть бути розцінені Росією як пряме втручання Заходу і війна між НАТО і РФ, а в такому випадку Росія почне агресивно поводитися щодо всього цивілізованого світу", - заявив він в ході чату в Главреді.

Разом з тим експерт звернув увагу на те, що Україна на базі Південмашу має всі можливості в кооперації із західними партнерами виробляти далекобійні ракети будь-якого радіусу дії і потужності.

"Ці ракети будуть діставати не тільки до Енгельса, але і до Москви, Санкт-Петербурга і Уралу – ніхто ніде не сховається. Це перспектива найближчих місяців, тому що система виробництва вже розгортається", — упевнений він.

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів та військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Екс-глава СЗР також не виключив, що Україна може виробляти тисячі ударних безпілотників. "Якщо ми піднімемо армаду безпілотників з потужними зарядами, вони проб'ють будь-яку систему ППО і зможуть накрити будь-яку потужну військову базу Росії, включаючи ядерну. Це відкриває для нас хороші перспективи. Тоді не доведеться просити ATACMS (хоча ми все одно будемо вести переговори по ним), а почнемо виробляти власні потужні ракети", — додав Маломуж.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...