Дітей-біженців із Маріуполя у Нідерландах відправляють вчитися до... російської школи, - радник мера

У Роттердамі маріупольських дітей-біженців відправляють навчатися до російської школи. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram, передають Патріоти України.

За його словами, навесні міська влада Роттердама з метою підтримки біженців з України відкрила українську школу. Однак через лобі у міській владі унікальну ліцензію на навчання українських дітей отримала російськомовна школа "Глагол". Через нестачу вчителів - просять педагогів з українського освітнього закладу перейти в "Глагол" за умови викладання виключно російською. Українській школі загрожує закриття.

"Адміністрація школи з Нідерландів. При продовженні навчання на наступний навчальний рік прокинулись … росіяни. Чому? Першопричина – чимале бюджетне фінансування. Увімкнули лобі в міській владі і отримали унікальну ліцензію на навчання українських дітей. Російськомовна школа "Глагол", де викладають росіяни російську мову, літературу та культуру під патронатом Санкт-Петербургу. Вчителі – відсутні. Через що запропонували українцям з української школи перейти. Але, за умови викладання виключно російською. А українська школа має бути закрита", - зауважив він.

Посадовець додав, що зараз наші українці та маріупольці намагаються добитись справедливого рішення, але поки безуспішно. "Взагалі найогидніша ситуація, яка може бути. Маріупольські діти, яких матері врятували від російських бомб змушені будуть російською навчатись які росіяни хороші. Така собі лагідна денаZіфікація", - наголосив він.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...