Діти називають Путіна... татом: У Західній Африці "бум" на прапори РФ

Діти називають Путіна татом: у Західній Африці "бум" на прапори РФ

На території Західної Африки активно поширюються російські прапори: триколорами розмахують на акціях протесту і розміщують їх на приладових панелях. Як говориться в статті The New York Times, в Буркіна-Фасо, Малі та Нігері прапор Російської Федерації тепер звичайне явище, передають Патріоти України.

"Російський прапор став символом опору в Західній Африці, пов'язаним з антизахідними та антифранцузькими настроями", - пояснює керівник дослідницького відділу технологічної компанії Logically Кайл Уолтер.

Ряд аналітиків і західних дипломатів переконані, що поширення прапорів фінансує уряд РФ. Так, президент нігерійської громадської групи PARADE Ахмед Белло на кожній акції протесту в Ніамеї роздає до 70 російських прапорів. Він зізнався, що його робота фінансується урядом РФ через посередників, які проводять аналогічні операції в Малі. "Саме з ними ми працюємо над розвитком експансії російської ідеології в Африці", - сказав він.

Однак для деяких російський прапор перетворився і спосіб зробити політичну заяву. "Росія сприймається багатьма молодими африканцями як антиколоніальна держава, покликана допомогти їм позбутися колоніального минулого і написати нову главу національної історії, що не має нічого спільного з демократією, яка у багатьох асоціюється з експлуататорським партнерством із західними країнами, корупцією і бідністю", - пише газета.

Наприклад, житель столиці Нігеру Ель Хадж Багуе, який працює на місцевому ринку, сказав журналістам, що раніше ненавидів Путіна через його вторгнення в Україну, проте його "доброзичливе ставлення до Африки", про яке він дізнався з соціальних мереж, змінило його погляди.

"Коли його 13-річна дитина купила йому маленький російський прапор після перегляду проросійського контенту в TikTok, пан Баге з радістю повісив його на приладову панель свого автомобіля", - наголошується в статті. Чоловік сказав, що його четверо дітей називають Путіна "Баба", тобто тато.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...