Дівчині-медику, яка під вогнем снайперів рятувала поранених під Шумами, вручили орден Богдана Хмельницького

48-кілагромова героїня тягнула до рятівних окопів кремезних бійців у бойовому спорядження

Світлані Земліній, яка ризикуючи власним життям рятувала поранених українських військових під Шумами, вручили орден Богдана Хмельницького III ступеня. Про це в повідомив секретар РНБО Олексій Данилов, зазначають Патріоти України.

«Старший бойової медик гірничо-штурмової роти Світлана Земліна указом президента Володимира Зеленського нагороджена офіцерським орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Велике спасибі за дочку мамі Людмилі Андріївні і татові Геннадію Анатолійовичу!» - написав Данилов.

Чиновник також визнав, що владі потрібно багато зробити для того, щоб віддячити Світлану, а в її особі всіх, хто захищає Україну, за їхню службу.

Нагадаємо, завдяки Світлані Земліній залишилися живі двоє досвідчених саперів, які розмінували місцевість. 24-річна тендітна дівчина за допомогою побратимів відтягла важкопораненого сапера ЗСУ в укриття і там надала йому першу допомогу. Інший поранений боєць доповз туди самостійно. Ще одного бійця, котрі Світлана витягла під вогнем врятувати не вдалось.

Сержант Світлана Землина в рядах гірських піхотинців служить три роки. Вона приїхала на Донбас відразу після закінчення Рівненського медичного коледжу.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...