Дівчину Протасевича кинули в мінське СІЗО і "шиють" кілька кримінальних злочинів", - МЗС РФ

Росіянку Софію Сапегу, зняту з літака в Мінську разом з журналістом Романом Протасевичем, підозрюють у скоєнні злочинів в серпні-вересні 2020 року. Вона затримана на 72 години, зазначають Патріоти України.

Як говориться в коментарі речниці Міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової на сайті МЗС РФ, білоруська сторона підтвердила російському посольству факт затримання Сапеги "в зв'язку з виниклими в її відношенні підозрами в скоєнні в період з серпня по вересень 2020 року злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу Білорусі".

"Після закінчення трьох діб щодо неї буде прийнято рішення про обрання запобіжного заходу або звільнення", – зазначила Захарова.

За її словами, в першій половині дня 24 травня російський консул зустрівся з батьками Сапеги і рекомендував їм кваліфіковану юридичну допомогу адвоката "з багатим досвідом захисту прав російських громадян".

"Очікуємо отримання дозволу на консульську зустріч з Сапегою в найближчий час", – додала речниця МЗС РФ.

У свою чергу адвокат дівчини білоруського опозиційного блогера Романа Протасевича, заявив, що а Софія Сапега заарештована на два місяці і перебуватиме в СІЗО. Про це повідомляють Відкриті медіа.

Адвокат Олександр Филанович розповів, що у вівторок, 25 травня, відбувся допит дівчини. В Білорусі її підозрюють у «діянні, за яке передбачено кримінальне покарання»:
«Обрано запобіжний захід - тримання під вартою на строк два місяці. Місце утримання підозрюваної - СІЗО КДБ».



"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...