Для Баканова це порушення: Суркіс на своєму ювілеї дарував гостям елітні фоторамки за 15 тис. гривень (відео)

Голова СБУ не має права прийняти подарунок, який коштує більше, ніж прожитковий мінімум для працездатних осіб (близько 2 тисяч гривень).

Баканов також вийшов з подарунком. Фото: скріншот з відео.

Нардеп від ОПЗЖ Григорій Суркіс дарував гостям, які прийшли до нього на ювілей, фоторамки за 15 тисяч гривень і книгу "Епоха Суркіса", повідомляють Патріоти України із посиланням на журналістське розслідування "Схеми: корупція в деталях".

Журналісти звернули увагу, що всі гості, які були на святі, залишали його з жовтими пакетами елітного бренду Fendi. Як вдалося дізнатися, візитерам подарували книгу про життєвий шлях іменинника під назвою "Епоха Суркіса". А також — фоторамку бренду Fendi, в яку гості повинні були помістити оперативно роздруковану спільну з іменинником фотографію.

На подарованих рамках був штрихкод елітного магазину в Італії. Зателефонувавши туди, журналісти дізналися, що саме таку фоторамку з натуральної шкіри там продають за 540 євро — це близько 15 тисяч гривень.

При цьому, за інформацією журналістів, глава СБУ Іван Баканов також прийняв подарунок від Суркіса. Разом з тим, згідно з окремими статтями Закону України Про запобігання корупції голова СБУ не може прийняти подарунок, який коштує більше, ніж прожитковий мінімум для працездатних осіб (близько 2 тисяч гривень).

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...