Для допомоги ЗСУ та постраждалим громадянам: Байден підписав закон про $13,6 млрд допомоги Україні

Американський президент Джо Байден підписав закон про надання Україні військової, гуманітарної й економічної допомоги у розмірі 13,6 мільярда доларів. Про це він повідомив у Вашингтоні 15 березня, передають Патріоти України.

"Я щойно підписав закон про двопартійне державне фінансування, яке зберігає уряд відкритим і надає Україні історичні 13,6 мільярда доларів фінансування", - сказав він.

"Цим законопроектом ми збираємося послати сигнал американському народу — сильний сигнал про те, що демократи і республіканці справді можуть зібратися разом і щось зробити... щоб виконати наші основні обов'язки, щоб уряд залишався відкритим і працював для того, щоб американський народ, служачи американському народу, інвестуючи у свої спільноти та інвестуючи в американський народ, робитиме це відповідально з фінансової точки зору", - зазначив Байден.

Він додав, що російське вторгнення об'єднало людей по всій Америці, "об'єднало дві наші партії в Конгресі та об'єднало волелюбний світ, щоб діяти невідкладно та рішуче, що ми робимо прямо зараз".

"Я хочу подякувати керівництву Конгресу за таку швидку роботу, щоб переконатися, що у нас є необхідні ресурси - економічні, гуманітарні та безпекові ресурси, щоб продовжувати нашу рішучу відповідь на цю кризу", - сказав американський лідер.

Кошти призначені для підтримки Збройних сил України у боротьбі з російськими військами та підуть на гуманітарну допомогу громадянам, у тому числі приблизно 1,5 млн біженцям. Спікер Палати Ненсі Пелосі під час голосування за законопроект зазначала, що 13,6 млрд доларів, ймовірно, будуть лише "верхівкою".

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: