"Для досягнення успіху...": Романенко пояснив, що потрібно для повного знищення ворожої авіації

Українські дрони можуть суттєво посилити удари по ворожій авіації, проте їхня ефективність залежить від покращення технічних характеристик, зокрема точності влучання. Про це розповів генерал-лейтенант, заступник начальника генерального штабу ЗСУ у 2006-2010 роках Ігор Романенко в ефірі "Апостроф TV", передають Патріоти України.

Генерал пояснив, що Україна постійно працює над покращенням своїх безпілотних літальних апаратів (БПЛА), зокрема над збільшенням їхньої дальності польоту, потужності бойової частини та технічних характеристик. Він підкреслив важливість підвищення точності влучання, особливо на кінцевому етапі польоту під час наведення.

Він навів приклад, що для атаки на військовий аеродром в Мурманській області, що розташований на відстані 1,8 тисячі кілометрів, потрібно використовувати інерціальну навігацію для обходу протиповітряної оборони противника. На останньому етапі операції необхідно використовувати точніше наведення на об'єкти, застосовуючи головку наведення або супутникову навігацію.

Романенко розповів про роботу України над ракетними програмами, зазначивши, що для підвищення можливостей знищення російських військових аеродромів Україна модернізує ракети "Нептун". Ці ракети, які раніше використовувалися для атак з берега на кораблі, тепер адаптовані для атак "земля-земля" з підвищеною потужністю. Також він повідомив про розвиток інших ракетних програм, що триває з 2022 року, з деякими проектами, що наближаються до завершення, що підвищить ефективність ударів по ворожих об'єктах.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...