Для диверсії на "Північних потоках" могли використати яхту, - Reuters

Правоохоронці Данії розшукували яхту, яка, імовірно, перевозила вибухівку для організації диверсії на російських газопроводах "Північний потік". Про це пишуть Reuters, передають Патріоти України.

У Балтійському морі датська поліція розшукувала яхту: це відбувалося на невеликому острові, що знаходиться неподалік місць вибуху на "Північному потоці".

"Поліція розшукувала конкретний човен, який пришвартувався тут у вересні і може бути причетним до вибухів на газопроводах", - заявив вищий керівник острова Крістіансо Сорен Тійм Андерсен.

За його словами, правоохоронці розшукували човни, які пришвартувалися до Крістіансо 16-18 вересня. Датська поліція опитувала місцевих жителів, збирала фото з гавані та аналізувала дані з автомата для продажу квитків у порту.

Німецький телеканал ARD і газета Zeit повідомили, що влада ФРН змогла ідентифікувати човен, який використовувався для диверсійної операції.

Згідно з повідомленнями, операцію з розміщення вибухівки на морському дні здійснили шестеро осіб, які відпливли з Ростока 6 вересня і пізніше були виявлені на данському острові Крістіансо.

"Крістіансо є частиною невеликого архіпелагу приблизно в 18 км на північний схід від острова Борнгольм у Балтійському морі. Архіпелаг із лише 98 мешканцями є колишньою військово-морською фортецею, але залишається під управлінням міністерства оборони Данії", - зазначили журналісти.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...