Для гарантування безпеки польотів над Україною: Уряд виділив 16,6 мільярда гривень, щоб стабілізувати ситуацію

Кабінет міністрів ухвалив виділення 16,6 млрд грн для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній. Як повідомив у своєму Telegram-каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль, таке рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому позачерговому засіданні, передають Патріоти України.

"Ухвалили зміни до використання коштів Резервного фонду Державного бюджету, а також виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній. Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном", - написав він.

Як додав у своєму Telegram-каналі представник Кабінету міністрів в парламенті Тарас Мельничук, ці кошти уряд направив шляхом зменшення обсягу видатків на обслуговування державного боргу.

Кошти будуть виділені Міністерству інфраструктури для гарантування безпеки польотів на території України в період з 14 лютого до врегулювання зовнішньополітичних загроз шляхом розміщення цих коштів на рахунку умовного зберігання міністерства.

Також Мінінфраструктури доручено затвердити перелік повітряних суден, на які поширюється надання відповідних державних гарантій. "Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичних загроз невикористані кошти будуть спрямовані на відновлення бюджетних призначень за програмою "Резервний фонд" з подальшим спрямуванням на обслуговування державного боргу", - написав він.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...