"Для ЄС немає іншого плану, окрім плану Зеленського": Боррель щодо варіантів завершення війни адвокатам Москви, що закликають до компромісу з агресором

Євросоюз продовжує послідовно підтримувати Україну у її боротьбі проти агресії РФ і виступає проти позиції тих, хто пропонує за швидке завершення цієї війни, навіть якщо це буде зроблено за рахунок поразки України. Про це у четвер у Вашингтоні перед початком другого пленарного засідання лідерів країн НАТО за участі партнерів з Індо-Тихоокеанського регіону та ЄС заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Ми не погоджуємося із тими, хто говорить, що продовження підтримки України лише затягує війну, з тими, хто каже, що мир має прийти швидко, навіть якщо це означатиме, що Україна має здатися. Ми виступаємо проти такої ідеї. Ми маємо надати Україні спроможність, щоб досягти перемоги у боротьбі з російською агресією. Ми маємо продовжувати підтримувати Україну, щоб зберегти суверенітет і незалежність цієї країни, та зберегти безпеку для усього вільного світу", - наголосив Боррель.

За його словами, існує прямий взаємозв’язок між Індо-Тихоокеанським регіоном і Україною, і це питання буде серед головних у порядку денному сьогоднішньої зустрічі лідерів НАТО.

"Китай продовжує підтримувати Росію у форматі "безмежної дружби", Північна Корея є найважливішим постачальником військових матеріалів для Росії. Порушення міжнародного права, зокрема морського, в Індо-Тихоокеанському регіоні становлять загрозу для стабільності всього регіону. Тож ми обговоримо з нашими партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, як НАТО і європейські країни можуть долучитися до забезпечення стабільності у цьому регіоні", - зазначив Боррель.

Він нагадав, що Альянс НАТО протягом 75 років забезпечував мир та захищав вільний світ.

"Сьогодні ми маємо велику загрозу та великий виклик в Україні. Щоб Україна змогла перемогти у боротьбі з російською агресією, ми маємо і далі її підтримувати. Ми, Європейський Союз, робимо саме це", - сказав високий представник ЄС.

Боррель наголосив, що якщо ЄС та інші західні демократії припинять підтримку України, війна може завершитися швидко, тому що Київ не матиме спроможностей для захисту. Це могло б призвести до встановлення в Києві маріонеткового режиму та до знищення народу України російським агресором. Євросоюз не приймає такого сценарію завершення війни, заявив високий представник.

"Якщо ми не хочемо, щоб ця війна завершилася таким чином, ми маємо продовжувати підтримувати Україну. Це є позицією усього Європейського Союзу. Для Європейського Союзу немає іншого плану, окрім плану Зеленського. Це єдиний мирний план, який є прийнятним для нас, європейців", - підкреслив Боррель.


"Ситуація цікава складністю вибору": Гельман оцінив, чи буде нова мобілізація в РФ

вівторок, 20 серпень 2024, 7:57

Путіну не залишається нічого іншого, окрім як оголосити нову мобілізацію. Без мобілізації росіяни не зможуть стабілізувати російсько-український кордон, не кажучи вже про витіснення ЗСУ з Курської області. Про це в інтерв'ю розповів російський політтех...

У розхід йде все: Росія через брак кадрів кинула на захист Курщини "космічну піхоту"

вівторок, 20 серпень 2024, 7:50

Командування військами РФ перекинуло свою так звану космічну піхоту на оборону Курської області, де продовжується наступ ЗСУ. Через брак кадрів у мотострілки "перекваліфікували" військовослужбовців із підрозділів Військово-космічних сил, враховуючи пер...