Для юриспруденції "трясти" адвоката - щось надзвичайне: ФБР обшукало квартиру й офіс Джуліані в рамках розслідування його дій в Україні

Федеральні слідчі в Манхеттені обшукали будинок і офіс особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані. У нього вилучили електронні пристрої. Про це Патріоти України повідомляють з посиланням на New York Times.

Обшуки відбулися близько 6 години ранку у квартирі Джуліані на Медісон-авеню і в його офісі на Парк-авеню. Адвокат Джуліані Роберт Дж. Костелло назвав обшуки непотрібними, оскільки його клієнт запропонував відповісти на запитання прокуратури, за винятком тих, які стосувалися його конфіденційного спілкування з колишнім президентом.

"Те, що вони зробили сьогодні, було законним бандитизмом", - сказав Костелло.

Розслідування зосереджене на тому, чи лобіював Джуліані незаконно адміністрацію Трампа в 2019 році від імені українських чиновників та олігархів, які в той же час допомагали йому шукати компромат на політичних суперників Трампа, зокрема Джозефа Байдена (на той момент - провідного кандидата у президенти від демократичної партії).

Оформлення ордера на обшук у адвоката в США - екстраординарний крок, тим більше якщо йдеться про адвоката колишнього президента. Прокуратура і ФБР кілька місяців домагалися того, щоб отримати ордер на проведення обшуків. При Трампі високопосадовці в Мін'юсті неодноразово намагалися заблокувати видачу ордера. Після перемоги Байдена і затвердження кандидатури нового генпрокурора міністерство юстиції зняло заперечення проти обшуку. Представники ФБР і прокуратури США від коментарів відмовилися.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: