Для контрнаступу України США закупляють у Південної Кореї зброю на мільярди доларів, - ЗМІ

Стало відомо про плани США закупити у південної Кореї зброю для ЗСУ

За інформацією медіа, США планують купити у Кореї ракетні установки і боєприпаси

Сполучені Штати Америки закуплять для України зброю виробництва Південної Кореї, вона буде доставлена за посередництва Чехії. Про це повідомило чеське видання іDnes з посиланням на джерела.

«Бойові дії на сході України тривають, і атакована країна потребує нових поставок зброї для контрнаступу. В одній з найбільших поставок, що зараз завершується, ключову роль відіграє Чехія. Саме тут було узгоджено план доставки зброї в Україну», – йдеться у публікації.

За даними видання, США заплатять за озброєння – це будуть ракетні установки і боєприпаси на мільярди доларів. Джерела редакції стверджують що йдеться про 75 млрд чеських крон, тобто близько $3 млрд.

Передусім мова йде про системи оборони «земля-повітря», відомі як Chiron, які дуже ефективні проти низьколітаючих цілей, наприклад, вертольотів.

Міністр оборони Чехії Яна Чернохова на прохання прокоментувати інформацію про посередництво у закупівлі зброї для України відповіла, що не реагуватиме на «медійні спекуляції». Вона відзначила, що допомога Україні з боку Чехії триває, і вона не конкретизуватиме деталей з міркувань безпеки.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...