Для масштабного контрнаступу треба більше зброї: У МВС припустили, коли він може початися

Українські військові відважно прогнали ворога з Півночі нашої держави. Тепер же контрнаступ приносить свої плоди на Харківщині, передають Патріоти України.

Партнери почали активніше постачати обіцяну нашій країні зброю, щоб прогнати росіян. Радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів припустив, коли можна очікувати масштабного контрнаступу і що для цього потрібно.

Навчання, підготовка та більше зброї

Андрусів також відзначив масштабний контрнаступ українських військових на Харківщині. Він є надзвичайно успішним, адже ЗСУ звільняють один населений пункт за іншим. Саме на це ми чекали від постачання західної зброї. Однак, щоби зробити більш масштабний контрнаступ потрібно більше часу для навчання та підготовки солдатів з користування тією західною зброєю, яку нам передали, – констатує радник глави МВС.

Чому Генштаб вирішив почекати

За словами Андрусіва, керівництво очікувало, що необхідна зброя надійде до нашої держави швидше. Генеральний штаб Збройних Сил України вирішив ухвалити рішення, щоб з контрнаступом не поспішати.

Радник глави МВС називає таку позицію абсолютно правильною. Він звертає увагу, що українські військові мали вже можливості для серйозних контрнаступів. Але Андрусів визнає, що рішення про ще кращу підготовку до такої відповідальної та складної справи є виваженим.

Радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов переконаний, що Збройні Сили України під час майбутнього контрнаступу на східному напрямку повернуть під свій контроль Донецьк та Луганськ уже до кінця літа цього року. В

Смирнов, зокрема, зазначив, що наразі країни-партнери України починають передавати державі як оборонну, так і наступальну техніку. Через це, на думку радника міністрів, контрнаступ ЗСУ на сході країни перейде в активну фазу вже наприкінці червня — на початку липня.

Крім цього, Смирнов, наголосивши, що це його суб'єктивна думка, зробив прогноз щодо повернення тимчасово окупованих Донецька та Луганська під контроль українського уряду.

"Я не хотів би зараз робити офіційну заяву, але я скажу суб'єктивно — я переконаний, що до кінця літа ми відвоюємо і Донецьк, і Луганськ... Коли ми підемо в контрнаступ, ми на умовному кордоні так званих "ДНР" і "ЛНР" не зупинимося. Ми підемо до адміністративних кордонів", — сказав радник голови МВС.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...