"Для мене це дуже болюче питання": Зеленський розповів про втрати в українській армії, які ростуть щодня

Президент Володимир Зеленський заявив, що знає, скільки Збройні сили України втрачають людей кожного дня, передають Патріоти України.

"Для мене це дуже болюче питання і дуже важливе. Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. І я зараз не можу сказати вам цю інформацію, тому що такий момент. Ми не хочемо щоби росіяни знали всю інформацію", - сказав він в інтерв'ю BBC.

Також у очільника держави запитали, як довго Київ зможе продовжувати зазнавати таких втрат. Зеленський наголосив, що, говорячи про цю війну, потрібно дивитись на людей та максимально мінімізовувати втрати.

"До речі тому різниця вбитими і пораненими у нас з росіянами дуже велика. Якщо у нас один вбитий на 6-8 поранених, то у них кожен другий-третій. Тобто це говорить про те що вони не борються за виживання своєї людини, вони залишають його на полі бою. І тому я не можу порівнювати цей процес зі "скільки ще ми можемо", - пояснив український лідер.

За його словами, це все залежить передусім від низки факторів:

  • морального духу військових;
  • морального духу народу, який працює, щоб у військових були зарплати;
  • єдності між військовими та цивільними в Україні;
  • єдності Заходу.

"Це велике таке об'єднання і ми можемо боротись до перемоги, але тільки якщо всі ці елементи будуть працювати. І тому саме на це треба дивитись, це головні фактори", - підсумував Зеленський.

Російський військово-промисловий комплекс на голодному пайку: Незаконні потоки чіпів у Росію через Китай та Гонконг сповільнилися, – Reuters

понеділок, 22 липень 2024, 13:18

Постачання напівпровідників та інших заборонених товарів через Китай та Гонконг для військових потреб Росії цього року скоротилися на п'яту частину, проте Гонконг, як і раніше, залишається точкою ухилення від санкцій. Про це повідомляють Патріоти Украї...

України мало? Кремль заговорив про можливе вторгнення в ще одну країну

понеділок, 22 липень 2024, 12:56

Росія готова вести свої війська до Грузії, аби допомогти партії "Грузинська мрія" утримати владу. На такий крок російська влада готова піти, якщо Тбілісі звернеться з цим проханням до Москви. Про це заявив заступник голови Ради Федерації Андрій Клімов,...