"Для нас це буде ляпас, а відповімо ударом": Зеленський висловився про загрозу з Придністров'я (відео)

На брифінгу за участю президентки Молдови Майї Санду, яка 27 червня відвідала Київ, Володимир Зеленський заявив, що завдання удару з боку Придністров'я було б глобальною помилкою. Про це повідомляється в Telegram-каналі Офісу президента, передають Патріоти України.

За словами Зеленського, виходять певні сигнали щодо потенційно можливого удару. "Піднімали питання щодо ризиків. Я б не назвав це ударами, якщо і буде, то це було б глобальною помилкою. Ми сигнали ті чи інші отримуємо, вони неприємні, але люди на тимчасово окупованій території Придністров'я повинні знати, що для нас це буде не удар, а ляпас, а ось ми відповімо ударом. Але я вважаю, що, перш за все, потрібно робити все, щоб не було дестабілізації в регіоні", — зазначив він.

На думку Зеленського, подібні повідомлення на користь Кремля, також він навів у приклад Білорусь, звідки летять ракети в українські міста й нагадав, що білоруський народ все ж таки не підтримує війну та завжди був дружнім стосовно України.

Майя Санду визнала, що час від часу з'являються повідомлення про початок мобілізації в Придністровському регіоні. Але Молдова продовжує ретельно відстежувати це питання.

Зеленський також зазначив, що Україна залишається гарантом врегулювання Придністровського конфлікту і планує допомагати Молдові надалі. Зі свого боку, президентка Молдови запропонувала допомогу в повоєнному відновленні, зокрема щодо розмінування території.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...