Для нас важливо, щоб Росія в цій війні не здійснила бліцкриг. Це буде нашою перемогою, - український генерал

Продовжується широкомасштабне вторгнення Росії до України. Вибухи чути у багатьох містах. Запеклі бої відбуваються у Донецькій та Луганській областях. Ворог проривається до Харкова, до Києва, передають Патріоти України.

У прикордонній службі повідомили, що війська РФ пішли на прорив державного кордону України в Київській області — ворожа техніка зайшла через пункт пропуску «Вільча». Поблизу столиці, в районі Гостомеля, було знищено ворожий вертоліт.

Як розвиватимуться подальші події, сказати складно. Але поки що все йде до того, що Путін не збирається зупинятися… Про те, що є кінцевою метою для Росії у цій війні, «ФАКТИ» поговорили з колишнім заступником начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенантом Ігорем Романенком.

— Ігорю Олександровичу, яка обстановка на фронті?

— Зараз точаться важкі бої. Окупанти б'ють по аеродромах. Намагаються захопити аеродром у Гостомелі — це під Києвом, щоб посадити туди свої військово-транспортні літаки з озброєнням та десантом.

Але ЗСУ дають гідну відповідь. Там, де росіянам удалося прорватися, їх б'ють наші. Кілька російських літаків та гелікоптерів у повітрі збили. Відбили місто Щастя, де було вбито п'ять десятків російських військових. Зрозуміло, що ця ситуація дуже непроста і важка.

— Київ, Харків, Одеса, інші великі міста є метою для загарбників на найближчу добу?

— Безперечно. Для Путіна важливо захопити Київ, захопити військово-політичне управління і сказати, що на цьому все закінчено.

— За який час Путін мав намір захопити Україну?

— За скільки часу він це збирався зробити, я не знаю. Але для України головне, щоб росіяни не здійснили бліцкриг. Найважчі перші дві-три доби, потім до тижня. Якщо вдасться втриматись і перевести все у затяжну війну — у цьому буде наш виграш.

— Військової допомоги від Заходу чекати не доводиться?

— Військово-технічна допомога — можлива. Але куди вони тепер висадяться? Раніше вони літали над Борисполем. Але зараз скрізь триває обстріл. Вони не будуть наражати на небезпеку своїх громадян.

"Вік - це єдине, що нас об'єднує": Байден дотепно висміяв Трампа

неділя, 28 квітень 2024, 13:52

Президент США Джо Байден на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому розкритикував колишнього президента Трампа, проти якого він збирається провести матч-реванш у день виборів цієї осені. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. "Вік ...

Щось готується? ПВК "Вагнер" скуповує в Узбекистані вантажні Іл-76 та переганяє до Африки

неділя, 28 квітень 2024, 12:28

Протягом останніх місяців ПВК "Вагнер" скуповує радянські важкі військово-транспортні літаки Іл-76, які десятки років перебували на зберіганні в Ташкенті, та переганяє їх до Центральноафриканської Республіки. Про це повідомляє Sota, передають Патріоти ...