Для "незалежної експертизи": Іран може передати "чорні скриньки" з розбитого літака МАУ Росії

Великий досвід і інструменти для зчитування необроблених даних про політ мають такі країни, як Велика Британія, США, Франція і Австралія.

"Чорні скриньки" з розбитого під Тегераном Boeing 737 можуть потрапити до Росії для розшифровки. Про це пише CNN International, передають Патріоти України.

Якби в країні, де сталася катастрофа, не було технології для аналізу даних, "чорна скринька" могла бути відправлена до країн, які мають великий досвід і інструменти для зчитування необроблених даних про політ, такі як Велика Британія, США, Франція і Австралія.

Невідомим на сьогодні є те, чи є у Ірану такі технології. Якщо немає, Іран повинен буде вирішити, куди відправити два самописці. "Ящики можуть бути відправлені в Росію, у якої є кошти для читання даних чорної скриньки" - зазначають у виданні.

Також, Алі Абідзаде, начальник організації цивільної авіації Ірану, в попередньому звіті про катастрофу написав, що обидві "чорні скриньки" літака пошкоджені, а точніше на них видно фізичні пошкодження.

"Обидві"чорні скриньки" пошкоджені пожежею та аварією. На обох пристроях є частини пам'яті, однак на них видно фізичні пошкодження", - йдеться у повідомленні. Перед тим, як український літак розбився, не було радіоповідомлень від пілота, пише Абідзаде.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...