Для нього "епоха бідності" закінчилася: Претендент на міністра освіти купив елітний джип за університетські гроші

VW Amaroc Volcano коштує 1 500 000 грн, які легко могли піти на доплати кращим викладачам, чи на гуртожитки та лабораторії.

Сергій Шкарлет. Фото: соцмережі.

Ректор Чернігівського технологічного університету і кандидат на посаду міністра освіти і науки Сергій Шкарлет придбав елітне авто майже за $60 тис. коштів навчального закладу. Про це у Facebook заявила колишній профільний міністр Ганна Новосад, передають Патріоти України.

Вона повідомила, що з 1 січня Міносвіти запустило нову модель фінансування університетів — за результатами їх діяльності. "Практично увесь січень 2020 колеги робили розрахунки для кожного університету. Низка університетів отримали значно більше, аніж отримали б за старою ручняковою системою, коли гроші давались МОНом на основі просто штатних розписів і кількості студентів", - нагадала вона.

"Що зробив кандидат на посаду міністра МОН Сергій Шкарлет, ректор Чернігівського технологічного? Купив собі автівку за 60 тисяч доларів за університетський кошт. За державний кошт. Не скромне службове авто, а VW Amaroc Volcano за 1 500 000 грн, які легко могли піти на доплати його кращим викладачам, чи на гуртожитки, чи лабораторії.

Викладачі університету можуть більше дізнатись про вибагливі умови щодо дисків і решти складників авто не базової комплектації у результатах тендеру та договорі", - заявила Анна Новосад і опублікувала документи.

Сергій Шкарлет балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах 2004 року підтримував Віктора Януковича. 2015 року балотувався до Чернігівської обласної ради від "Блоку Петра Порошенка".

Ролики в ТікТок і не тільки: Москва проводить інформаційну операцію проти України під назвою "Ухилянт" - ГУР Міноборони

вівторок, 16 квітень 2024, 12:51

Кремль проводить у соцмережах цілеспрямовану пропагандистську кампанію, поширюючі ролики на яких нібито українські чоловіки відпочивають за кордоном. Мета цієї дезінформації – зірвати мобілізацію та збільшити напругу в суспільстві. Про це йдеться у зая...

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...