"Це має бути хоч якось продано населенню": Яковенко пояснив, на що зробив ставку Путін у війні проти України

Незважаючи на наступ ЗСУ в Курській області, диктатор Росії Володимир Путін не поспішає перекидати туди резерви з Покровського напрямку. Ба більше, росіяни посилюють тиск на сході України.

Таким чином ватажок Кремля хоче втілити плани щодо захоплення всієї території Донецької області. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів російський опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко.

За його словами, російський диктатор намітив метою війни проти України захоплення всієї Донецької та всієї Луганської області. Для головного воєнного злочинця РФ це важливе завдання, тож агресор продовжує концентрувати увагу саме на сході України.

Яковенко пояснив, що просування окупаційних військ на Донеччині Путін спробує продати росіянам як успіх у війні. "Він поставив завдання захопити всю Донецьку та всю Луганську область – і це завдання має бути хоч якось продано населенню. Тому що насправді підтримати патріотичний настрій серед населення Росії йому зараз немає чим. Тому Путін фіксований на цій меті. А Покровськ – це таки великою мірою рух у бік виходу на адміністративні кордони Донецької області", – сказав Яковенко.

Ситуація загострилася: Росіяни можуть бути у Покровську вже в середині вересня, - The Telegraph

неділя, 1 вересень 2024, 11:56

Російські окупаційні війська активно просуваються на Покровському напрямку та зможуть досягти міста до середини вересня, однак не зможуть його захопити. Про це йдеться у матеріалі The Telegraph, передають Патріоти України. "Російські війська повільно п...

Все змінилося! Швейцарія може переглянути нейтралітет через війну в Україні

неділя, 1 вересень 2024, 11:52

Експертна робоча група з питань безпеки, яку створило Міністерство оборони Швейцарії, рекомендувала уряду розглянути можливість зміни політики нейтралітету на користь поглибленого військового співробітництва з НАТО та Європейським Союзом. Про це пише P...