Для окупантів ця втрата - безповоротна: ВМС України знищили російський тральщик "Ковровець"

У ніч проти 19 травня Сили оборони України знищили морський тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровець". Про це повідомила пресслужба ВМС України, передають Патріоти України.

"Військово-морські сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас до Перемоги", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше тг-канал "Крымский ветер" повідомив про три "прильоти" в якийсь корабель у районі Інженерної бухти Севастополя. Також повідомлялося, що уражений корабель ЧФ росіяни прибрали із бухти, ймовірно, на судноремонтний завод.

Своєю чергою, російська влада повідомляла про знищення засобами ППО дев'яти оперативно-тактичних ракет ATACMS та одного БПЛА над територією окупованого Криму у ніч проти 19 травня.

Тральщик "Ковровець" - безповоротна втрата ЧФ РФ

Удар по російському кораблю прокоментував військовий експерт Олександр Коваленко. "По-перше, очевидно, що незважаючи на виведення з Криму бойових кораблів і найбільш цінних, знищення одиниць, що залишилися, не вмістилися в бухту Новоросійська, успішно триває. По-друге, у жовтні 2022 року були повідомлення про пошкодження однотипного мінного тральщика проекту 266М - "Іван Голубець". Дані морські тральщики брали безпосередню участь у мінуванні виняткової економічної зони України, тим самим блокуючи судноплавство", - зазначив Коваленко.

За його словами, "Ковровець" був введений до складу ще радянського флоту 1974 року, і сьогодні РФ не має можливості відродити будівництво кораблів проєкту 266М, тобто такі втрати - безповоротні.

Експерт додав, що у складі ВМФ РФ до повномасштабної війни було лише 7 таких кораблів, і 2 з них у Чорноморській флотилії, без урахування захоплених 2014 року "Черкаси" та "Чернігів".

"Українці чекають дозволу": Авіація РФ стоїть під українським кордоном, але США забороняють бити туди ATACMS, - Forbes

понеділок, 1 липень 2024, 9:20

Російські літаки, які щодня тероризують Україну, базуються на аеродромах менш ніж у 200 км від лінії кордону, однак ЗСУ не можуть їх знищити на землі через заборону США, передають Патріоти України. Наприклад, воронезька авіабаза "Балтімор", що розташов...

Росіяни вирішили відправляти дітей відпочивати в КНДР, бо там "хороші умови"

понеділок, 1 липень 2024, 8:49

Цього року російські діти вирушать на літній "відпочинок" у КНДР у так званий "аналог "Артека"". Про це повідомляє російське пропагандистське агентство "РИА Новости" з посиланням на голову правління "Движения первых" Григорія Гурова, передають Патріоти...