Для порятунку від пандемії стягнули зі всіх, з кого могли, а медики без засобів та коштів: "Європейська солідарність" вимагає скликати Раду і з'ясувати, куди витратили Фонд боротьби з COVID-19

Чому хворим не вистачає оплачених державою засобів для тестування та лікування? Чому не закуплено жодного апарату ШВЛ? Чому цільові кошти протизаконно витрачають на дороги поліцію і ще куди надумає Зеленський?

У Порошенка вимагають скликати сесію Ради через витрати Фонду боротьбі з COVID-19

Партія "Європейська солідарність" вимагає терміново зібрати засідання Верховної ради та заслухати звіт про використання коштів з Фонду боротьбі з COVID-19, а також розпочати кримінальні провадження щодо розкрадання коштів цього фонду. Про це заявив співголова фракції Артур Герасимов на брифінгу.

Лікарі з регіонів України, які теж взяли участь у брифінгу, підтвердили катастрофічну ситуацію з розвитком пандемії.

Герасимов нагадав, що на початку епідемії парламент України виділив уряду 65 мільярдів гривень на боротьбу з ковідом.

"Було дуже сумно дивитися на висновки Рахункової палати, міністерства фінансів, інших державних установ відносно використання фонду. Знаєте, скільки закуплено апаратів штучної вентиляції легень з фонду по боротьбі з ковідом? Нуль. Знаєте, скільки закуплено обладнання для облаштування приймальних відділень опорних лікарень? Нуль. Всі говорили про доплати лікарям. Але ви знаєте скільки використано і виплачено цих доплат? 5% від того, що заплановано", - заявив Герасимов.

Він також зазначив, що в Україні досі найменша у Європі кількість тестувань.

"65 мільярдів гривень, які були виділені парламентом більше ніж півроку тому, вистачило б на те, щоб зробити понад 80 мільйонів тестів. При рівні 80 тисяч тестів на добу, що достатньо з точки розу фахівців для нашої країни, нам би вистачило на більш ніж тисячу днів. Тобто майже на три роки. Але цього немає", - наголосив депутат.

"Європейська солідарність" вимагає терміново зібрати сесію парламенту, щоб отримати звіт про використання коштів з фонду й звіт правоохоронців відносно законності витрат з фонду.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...