"Для Путіна це кранти": Політолог розповів, як Китай одним рішенням може поставити РФ на коліна

Зустріч президента США Джо Байдена і китайського лідера Сі Цзіньпіна може зруйнувати плани Володимира Путіна щодо війни в Україні, передають Патріоти України.

Директор Інституту трансформації суспільства, економіст і політолог Олег Соскін в інтерв'ю Главреду розповів, що зброю від Китаю РФ не отримає, не отримає чіпів і всіх необхідних запчастин для ракет, танків та іншої військової техніки. "Нічого не отримає. Китай дав зрозуміти, що буде любити Путіна на відстані", - пояснив експерт.

Також Соскін наголосив на важливості резолюції Великої двадцятки. "Якщо Китай відкрито засудить агресію Росії, для Путіна це повні кранти, йому треба буде тікати з України. Це означатиме, що єдиний стратегічний союзник – Китай – від РФ відвернувся. Поки Китай На її боці, і про це говорить голосування в ООН, де Китай, Індія і ряд інших країн не підтримали резолюцію про початок конфіскації грошових активів РФ і її мільярдерів на користь України", - заявив експерт.

За словами політолога, Китай підтримує РФ, тому що її руйнування – це загибель для комуністичного режиму Китаю. Тоді Китай стане наступним після Росії.

"Загибель РФ стане і загибеллю диктаторського режиму і в Венесуелі, і на Кубі, і в Нікарагуа, і в Еритреї, в Південному Судані, і в Північній Кореї. Але головний удар буде по китайським комуністам", - підсумував Соскін.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...