"Для Путіна це смертельна небезпека": Військовий експерт вказав на головну вразливість військ РФ і шанс для ЗСУ

Силам оборони України зараз вигідно почати звільнення територій і вийти на кордони 1991 року, оскільки у ворога немає сил. Для глави РФ Володимира Путіна це смертельна небезпека, бо загрожує йому втратою влади, знищенням рейтингу, революційними ситуаціями й не лише, передають Патріоти України.

Окупанти ж не зможуть вести атаку на багатьох ділянках, а осилити максимум один-два напрямки. Таку думку в коментарі "24 каналу" висловив військовий експерт Михайло Притула. За його словами, російський диктатор зараз робитиме усе можливе, щоб захиститися від ЗСУ, а для цього йому потрібен якийсь ресурс.

"Можливо, йому вдасться щось "вишкребти" в Північній Кореї, Ірані чи деінде. Втім, найбільш перевірений шлях – мобілізація. Людський ресурс Путін може використовувати безкоштовно і безкарно. Певно, піде цим шляхом, адже, як йому здається, він найбільш вигідний. Силами мобілізованого персоналу він захищатиме власне життя", – вважає Притула.

Ще одним вигідним для Путіна шляхом він називає "увімкнути пропаганду про те, що усі цілі досягнуті". Кремлівський лідер може думати, що так йому вдасться зберегти владу, але насправді такий метод принижує його гідність та амбітність, тому навряд чи диктатор обере його.

"Денацифікація", "денаціоналізація" та "демілітаризація" відбулися. Відвести свої війська на кордони 1991 року і забути про Україну назавжди", – пояснив військовий експерт.

На жаль, акцентує Притула, зі здоровим глуздом у громадян РФ не все гаразд. Тому, найімовірніше, вони підуть шляхом мобілізації великої кількості людей і своєї майбутньої військової поразки.

"Наслідки будуть досить сумними, тому що суб'єкти Росії не мають жодної вигоди від того, що вони триматимуться у Москві. Вони мають свої природні ресурси, які доїть Москва. Відповідно, намагатимуться дистанціюватися – і від Москви, і від репарацій, які вона має виплачувати", – підкреслив Притула.

Він вважає, що так територіальна цілісність Росії постане під великим питанням. Крім того, у Кремлі почнеться справжня боротьба за владу.

"Деякі вежі Кремля почнуть змагатися між собою – у кого є ПВК чи правоохоронні органи, а в кого немає. Усі ці процеси будуть після військової поразки, яка має бути приблизно у березні", – припустив військовий експерт. За його словами, це – звичайний розрахунок, до якого готуються усі, зокрема, партнери України.

"Інформація про пакети допомоги натякає Путіну, що йому потрібно відходити, тоді він не втратить свою владу. Проте, я думаю, амбітність зіграє злий жарт із очільником Росії", – підсумував Михайло Притула.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...