Для реклами знов колотимуть Зеленському? Польща поступилась Україні антиковідною вакциною, від котрої відмовляються інші держави

AstraZeneca - це третя затверджена в Євросоюзі вакцина, після американських Pfizer і Moderna.

Євросоюз дозволив Польщі провести процедуру перепродажу Україні вакцини від коронавірусу. Йдеться про 1,2 мільйона доз препарату шведсько-британської фармацевтичної компанії AstraZeneca. Про це заявив віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

"Єврокомісія допомагає Польщі в перепродажі 1,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca Україні. Закупівельна угода ЄС дозволяє перепродати ці вакцини на безприбутковій основі. ЄС допомагає обговорювати контрактні та транспортні умови постачання вакцини з Польщі до України", - сказав Домбровскіс під час брифінгу з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем.

Він зазначив, що угода щодо постачання вакцини AstraZeneca дозволяє Євросоюзу перепродувати дози третім країнам на неприбутковій основі.

Зазначимо, AstraZeneca - це третя затверджена в Євросоюзі вакцина, після американських Pfizer і Moderna. Ефективність AstraZeneca також поступається американським вакцинам - у середньому 70% проти 95%.

Водночас у AstraZeneca, на відміну від американських конкурентів, є незаперечний плюс – її ціна, 5 євро за дві дози, необхідних для імунізації, проти понад 30 євро відповідно. Ймовірно, саме ця "перевага" і стала ключовою у питанні закупівлі вакцини для України. Однак саме AstraZeneca останнім часом викликала дуже багато питань на Заході.

Проблеми виникли у літніх людей, які знаходяться в групі ризику. Так, кілька днів тому німецькі ЗМІ повідомляли, що у цієї категорії громадян ефективність британської вакцини від коронавірусу становить лише 8%.

"Війна роботів": Окупанти вкрали у ЗСУ технологію ураження цілей, - Bild

неділя, 28 квітень 2024, 10:30

Аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке стверджує, що російські війська за Україною перейшли до застосування наземних дронів на полі бою, передають Патріоти України. Зазначається, що в січні експерт повідомляв, що поряд з безпілотниками У...

Ворог йде на загострення: На Луганщині фіксується збільшення штурмів та обстрілів з боку російських військ

неділя, 28 квітень 2024, 10:22

Російські загарбники збільшили кількість штурмів та обстрілів Луганської області, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор, передають Патріоти України. "Загарбники значно збільшили кількість штурмів і обстрілів наших позицій та населених пункті...