"Для світу небезпечні заводи зброї та засоби контрацепції": Папа Франциск закликав молодь народжувати більше

Папа Римський Франциск закликав молодих людей народжувати більше дітей, щоб запобігти поступовому старінню населення. Він заявив, що у світовому голоді винне не перенаселення, а споживацтво. Про це пишуть Reuters та Vatican News, передають Патріоти України.

Папа Римський, на конференції, присвяченій демографічній кризі в Італії, також розкритикував промисловість з виробництва зброї та контрацепції, звинувативши їх у знищенні або запобіганні життю.

Папа заявив, що Європа перетворюється зі старого континенту на континент старців і "повільно втрачає надію на завтрашній день". "Є факт, про який мені сказав один вчений-демограф. Зараз інвестиції, які дають найбільший прибуток, – це заводи зброї та засоби контрацепції. Одне руйнує життя, інше заважає життю... Яке в нас майбутнє? Воно потворне", - наголосив він.

Франциск запропонував два варіанти розв’язання кризи. Так, він сказав, що на інституційному рівні є потреба в ефективній політиці та довгостроковому виборі – щоб "сіяти сьогодні, аби діти могли пожинати завтра". З боку всіх урядів також потрібна більша прихильність, щоб молоді покоління мали можливість реалізувати свої мрії.

Понтифік зазначив, що домівки "наповнюються предметами і звільняються від дітей": "Не бракує маленьких собачок, котів, бракує дітей". За останнє десятиліття рівень народжуваності в Європі тримається на рівні 1,5 народження на жінку. Це вище за мінімуми, які спостерігаються у Східній Азії, але набагато менше за показник у 2,1, необхідних для підтримки рівня населення.

В Італії народжуваність впала до рекордно низького рівня 2023 року – це стало 15-м річним падінням поспіль.

Змінили акценти: Окупанти проводять розвідку боєм біля Часового Яру, активізувалися підрозділи "Шторм Z", - Тимочко

неділя, 23 червень 2024, 21:25

Російські війська активізувалися на фронті в Донецькій області, зокрема біля Часово Яру на Краматорському напрямку. У районі міста вони проводять атаки силами підрозділів "Шторм Z". Про це заявив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних...

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів, - аналітики

неділя, 23 червень 2024, 21:12

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів. Про це йдеться в матеріалі вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), передають Патріоти України. Аналітики нагадують, що останніми роками Кита...