"Для систем ППО - дуже легка ціль": Експерт розповів, чим Україна зможе збивати іранські безпілотники

Якщо Росія застосовуватиме у війні проти України іранські безпілотники, то українські війська зможуть їх збивати засобами протиповітряної, протиракетної оборони, а також за допомогою винищувачів. А от ПЗРК Stinger вже не зможе збити такого типу БПЛА через велику висоту польоту. Про це військовий експерт роман Світан розповів в ефірі телеканалу FreeДом, передають Патріоти України.

"Висота польоту цих безпілотників – трохи вища, аніж – Stinger. Stinger – до п’яти кілометрів висоти може збити безпілотник, а, допустимо, Shahed-191 і 129-й (іранські безпілотники – ред.) може підійматися до семи-дев’яти кілометрів. Stinger їх на цих висотах не візьме, але на цих висотах їх візьмуть наші і ППО, і ПРО, і Повітряні сили: винищувачі їх там можуть дістати. При чому, оскільки це тихоходи, швидкості в них невеликі – 150-200 кілометрів – вони не маневрені і на цих висотах практично будь-які винищувачі їх дістають, і практично будь-яка система ППО", – пояснив експерт.

"Нові системи, які зараз нам будуть передаватися, – IRIS-T німецькі і особливо NASAMS норвезько-американські – вони взагалі до 20 кілометрів висоти беруть. Для цих систем ППО – це (іранські БПЛА – ред.) дуже легка ціль", – зауважив Світан.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...