Для цієї мети підходять і "Нептун", і "Гарпун": Злий Одесит розповів, як може бути знищений Кримський міст (відео)

Останнім часом в інформпросторі постійно циркулюють розмови про можливий удар ЗСУ по Кримському мосту. Таку ймовірність оцінив військовий експерт Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

Як він розповів в ефірі проекту FreeДом, для цього можливо задіяти і "Нептун", і "Гарпун". Але питання, з якої відстані. "Ефективність ураження такого об'єкта як Керченський міст у першу чергу залежить від максимального скорочення дистанції від пуску до ураження, щоб засоби ППО не спрацювали досить якісно", - говорить експерт.

Тобто він натякає на деокупацію Запорізької та Херсонської областей, оскільки саме в такому випадку відкриються найбільш вигідні позиції для ведення вогню по Керченському мосту - Мелітополь, Бердянськ, Генічеськ. За словами Коваленка, вже спостерігається контрнаступ ЗСУ в Херсонській області, є просування по низці населених пунктів.

Журналіст запитав в експерта, чи вводять зараз окупанти додаткові заходи безпеки через розмови про удар по Кримському мосту. "Фактично всі ті сили і засоби, які можуть застосувати російські військові для запобігання подібного роду удару, вони вже застосовують. Це створення ешелованого ППО, барж з радіолокаційними пастками", - каже Коваленко.

Але все це може бути неефективно. Всі пам'ятають з історії з крейсером "Москва", що російське ППО неефективне проти протикорабельних ракетних комплексів.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...