Для цього не треба летіти до Москви: Український дипломат запропонував Шольцу зустрітися з Путіним

Канцлер Німеччини Олаф Шольц міг би зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним і спробувати переконати його припинити війну проти України. Про це в в інтерв'ю німецькому телеканалу n-tv, сказав колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, передають Патріоти України.

"А чому пан Шольц не повинен зустрічатися з Путіним? Адже для цього не обов'язково запрошувати його до Німеччини на пиво чи самому летіти до Москви. Навіть у холодну війну бували зустрічі, наприклад в Ісландії, де за зачиненими дверима розмовляли без натяків. Потрібно знайти переконливі аргументи, зрозумілі Путіну, нехай навіть і такі, які, можливо, дико звучать", — сказав він.

Він додав, що вважає, що посилення тиску на Путіна може навести його на думку припинити війну, а сам Путін може видати це за "перемогу". За словами Андрія Мельника, для припинення війни проти України потрібні нові серйозні імпульси в дипломатії.

"Звичайно, якщо Путіну зателефонувати й поцікавитися, чи не буде він настільки люб'язний вивести нарешті свої війська, то це не допоможе. Потрібна хитромудра стратегія, спільний знаменник, які, природно, мають бути тісно узгоджені і з Україною, оскільки нам не потрібен новий беззубий компроміс на кшталт Мінських угод", — наголосив Мельник.

Дипломат вважає, що зараз саме час дістати "дипломатичну палицю". "Президент Зеленський висунув формулу миру, на основі якої можна вибудувати таку ініціативу, адже ми зараз майже щодня читаємо, що Путін через якихось посередників посилає сигнали про готовність до переговорів, про те, що він нібито хоче припинити війну", — сказав Андрій Мельник.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...