Для тих, хто бився за самостійну Україну, нарешті відкриють Національне військове меморіальне кладовище

В Україні побудують Національне військове меморіальне кладовище

В Україні побудують Національне військове меморіальне кладовище для військових, які померли та загинули за самостійну Україну, зазначають Патріоти України.

Кабінет Міністрів затвердив вже затвердив законопроєкт, за пропозицією міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, щодо будівництва в Україні відповідного меморіального кладовища.

Подібні військові кладовища існують в США, Канаді, Франції, Польщі та інших країнах.

«Метою проєкту акта є гідне увічнення пам’яті та організації почесних поховань та перепоховань борців за Незалежність України у ХХ столітті: військовослужбовців, які померли, загинули під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною», – сказав Чернишов.
Арлінгтонський національний цвинтар у США

За його словами, цей законопроєкт розроблено Міністерством розвитку громад та територій на виконання постанови Верховної Ради від 2 червня 2011 року щодо створення Національного військового меморіального кладовища.

«В Україні Національне меморіальне кладовище слугуватиме місцем спочинку не лише для обраних героїв, а й для всіх українських воїнів, які в різні історичні періоди зі зброєю в руках відстоювали державну самостійність України», – наголосив міністр.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...