Для ударів вглиб Криму: Україна може отримати потужні балістичні ракети великої дальності

Сполучені Штати Америки можуть надати Україні нові потужні балістичні ракети великої дальності. Про це повідомило видання NBC News, передають Патріоти України.

Видання з посиланням на двох офіційних осіб у США заявило, що наразі адміністрація Байдена працює над запитом українських чиновників щодо надання озброєння.

Постачання ATACMS

США почали постачати Україні тактичні ракетні системи ATACMS наприкінці 2023 року, проте це старіші моделі та середньої дальності. Нині країна схиляється до постачання версії ракети більшого радіуса дії, що дозволить Україні завдати удари далі вглиб тимчасово окупованому Криму.

Через спротив колишнього президента США Дональда Трампа та республіканців залишається невизначеним фінансування країни для поставок зброї в Україну. За словами представників Міноборони, країна має обмежений запас ATACMS, тому "навряд чи відправлять їх в Україну без грошей на поповнення запасів США".

Натомість два американські чиновники заявили, що якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування для України, США можуть включити ATACMS великої дальності в один із перших пакетів військової допомоги. Крім цього, США готові відправити Україні боєприпаси та артилерію. Крім цього, офіційні особи не виключають звернення до союзників з проханням надати ракети Україні та поповнити власні запаси.

Ракети великої дальності для України: що кажуть в Білому домі

Речник Міністерства оборони зауважив, що без додаткового законопроєкту про фінансування США не мають пакет допомоги у сфері безпеки, який можна надати Україні.

"У той же час я не буду міркувати про вміст будь-яких майбутніх пакетів, якщо буде прийнято доповнення. Ми повідомимо вас, якщо це зміниться, і якщо у нас буде новий пакет для оголошення", — сказав він.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...