Для України критично важливі два тижні: Американський генерал озвучив прогноз щодо війни, головними будуть два напрямки

Американський генерал Марк А. Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, упевнений, що найближчі тижні стануть найважливішими у війні, яку Росія розв'язала проти України. Головні події розвиватимуться на півдні та південному сході нашої країни, передають Патріоти України.

Він наголосив, повідомляє The Washington Post, що США та західні союзники налагоджують постачання важкого озброєння в Україну та відстежуватимуть, щоб не було проблем із його переміщенням і доставкою у потрібні місця. Так він підтвердив слова глави Пентагону Ллойда Остіна про бажання США "послабити РФ настільки, щоб такі дії, як вторгнення в Україну, не повторилися".

"Я думаю, правильно міркувати, що наступні кілька тижнів будуть дуже, дуже важливими… для результату цієї битви, яка розгортається на півдні, південному сході України", – сказав Міллі на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині під час зустрічі понад 40 керівників оборонних відомств країн НАТО та інших.

На зустрічі Міллі наголосив, що мета її проведення – обговорення нової військової допомоги Україні та "синхронізація зусиль країн" протягом наступних тижнів.

"Що ми хочемо зробити, то це переконатися, що потрібний тип допомоги доставляється в потрібне місце в потрібний час у потрібній кількості, і пересвідчитися, що все це правильно синхронізовано для досягнення бажаного ефекту й результату на полі бою", – уточнив генерал.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...