"Для вирішення поточних завдань": У Повітряних силах спрогнозували, скільки літаків F-16 може отримати Україна

Західні партнери можуть передати Україні кілька десятків літаків F-16, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, західні партнери не будуть передавати літаки поштучно. Ці літаки будуть передаватися підрозділами. Офіційно підрозділи це щонайменше ескадрилья. В українському варіанті це 12+ літаків.

"Таким чином, кілька десятків літаків може бути передано Україні спочатку для вирішення поточних завдань", - сказав Ігнат.

Він також нагадав, що в арсеналі радянської техніки України зараз чотири типи основних літаків: СУ-24, СУ-25, МіГ-29 та СУ-27. Ці всі типи літаків може замінити єдиний багатоцільовий літак F-16.

F-16 для України - що відомо

20 травня стало відомо, що США разом з партнерами нарешті почали рухатися в питанні передачі винищувачі F-16 для України. Радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван тоді не зміг назвати кількість літаків для України, але заявив, що їх точно не використають у контрнаступі української армії. Цю інформацію підтвердив спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Також речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що коли партнери нададуть Україні винищувачі F-16, наша країна переможе у розвʼязаній Росією війні. Ці літаки стануть на бойове чергування у різних регіонах.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...