Для захисту неба над Україною: США надають боєприпаси для ЗРК Patriot та ракети HAWK

У новому пакеті військової допомоги від США будуть боєприпаси та системи ППО, які допоможуть захистити небо над Україною від російських бомб та ракет.

У п’ятницю, 9 червня, у Пентагоні повідомили, що саме увійде до пакету безпекової допомоги на суму 2,1 мільярда доларів.

У повідомленні йдеться, що уряд США замовить і оплатить виробництво пускових установок та ракет Hawk та боєприпасів для ЗРК Patriot. Подробиці щодо нового пакету військової допомоги повідомили у Пентагоні.

“Цей пакет USAI демонструє незмінну відданість як критично важливим можливостям України у короткостроковій перспективі, так і стійкій спроможності Збройних сил України захищати свою територію та стримувати російську агресію у довгостроковій перспективі", – йдеться у повідомленні.

У новому пакеті військової допомоги будуть:

  • додаткові боєприпаси для ЗРК Patriot;
  • системи ППО та ракети HAWK;
  • 105-мм та 203-мм артилерійські снаряди;
  • безпілотні повітряні системи Puma;
  • боєприпаси ракетної системи із лазерним наведенням.

Окрім того, цим пакетом передбачено підтримку навчання та технічного обслуговування цього сучасного американського озброєння.

"Відкрию невеличку таємницю": Кулеба заявив, що Нідерланди не єдині, хто зараз готовий купити Patriot для України

четвер, 18 квітень 2024, 22:44

Нідерланди не єдині, хто готовий просто зараз викупити батарею ППО Patriot для подальшої передачі Україні. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. . «Відкрию невеличк...

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...