Дніпрянин оголосив себе президентом України, сформував тіньовий уряд і закликав до ліквідації "терористичних структур" режиму Зеленського, - СБУ

Мешканець Дніпра оголосив себе «президентом», сформував тіньовий уряд і закликав до повалення чинної влади. Служба безпеки України викрила у Дніпрі лідера антидержавної організації так званого «народовладдя», який закликав до повалення конституційного ладу України. Про це повідомляє пресцентр СБУ та Дніпропетровської обласної прокуратури, зазначають Патріоти України.

За даними правоохоронців, зловмисник вважав нелегітимними чинні органи державної влади, тож закликав громадян України замінити їх новоствореними. Чоловік не виключав і варіант насильницького повалення влади.

За матеріалами слідства, підозрюваний збирав однодумців у лавах «всеукраїнського національного конгресу» і разом із ними формував тіньовий уряд.

На перших зборах чоловіка обрали так званим «президентом України». Іншими рішеннями призначили «голову Верховної Ради», «прем’єр-міністра» і «керівників силових відомств». Натомість чинні державні органи визнали «терористичними структурами».

Зловмисник намагався заручитися підтримкою ветеранів війни на Донбасі та військовослужбовців Збройних сил. Обіцяв закріпити за своїми прихильниками право мати вогнепальну зброю.

Правоохоронці провели обшуки в оселі так званого «президента», під час яких вилучили печатки й бланки фейкових псевдоутворень, фейкові розпорядження самопроголошених органів влади, «дипломатичні паспорти високопосадовців», а також комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочину.

Мешканець Дніпра оголосив себе «президентом», сформував тіньовий уряд і закликав до повалення чинної влади

Слідчі оголосили лідеру псевдонародовладдя про підозру за ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує обмеженням або позбавлення волі до 3 років із конфіскацією майна або без.


Сакральна дата для ворога: У ЗСУ оцінили, чи зможе російська армія захопити Часів Яр до 9 травня

четвер, 2 травень 2024, 11:23

Армія Російської Федерації не зможе захопити Часів Яр у Донецькій області до сакральної дати свого президента-диктатора - 9 травня. окупанти вже кинули на цей напрямок всі ресурси. Про це в телемарафоні повідомив офіцер пресслужби 26 артилерійської бри...

Відпрацювали потужно: Бійці ЗСУ показали відео знищення техніки і десанту окупантів у Донецькій області

четвер, 2 травень 2024, 10:53

Бійці 47-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, які діють на відрізку фронту в Донецькій області, зупинили чергову спробу російських окупантів прорвати оборону українських захисників. Ворожий штурм було зупинено, загарбники зазнали втрат в особовому скл...