До Білорусі потраплять не більше ніж 1 тисяча "вагнерівців", решта буде у РФ та Африці, - експерт

Після заколоту частину "вагнерівців" передадуть під управління Міноборони РФ, а решта - розійдуться територією Росії або поїдуть за контрактами за кордон. Деякі найманці можуть увійти до складу армії Білорусі - про це раніше заявляв самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Про це в ефірі телеканалу FreeДом заявив генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун 3 липня, передають Патріоти України.

"Частина "вагнерівців" дійсно піде у спецпідрозділи Міністерства оборони РФ, частина просто "розсмокчеться" територією Росії. Ще одна частина піде за контрактами, які є за кордоном, а там дуже серйозні контракти щодо охорони різних об’єктів у Латинській Америці, Венесуеллі, Африці, Сирії, Лівії", — каже він.

За словами Ягуна, частина з них може потрапити до армії Білорусі, адже у ній дуже серйозна проблема відсутності досвіду бойових дій.

"Вони можуть бути інструкторами, але туди потраплять не більше ніж 1 тисяча осіб. Думаю, тих, що пройшли в’язниці, їх точно не випустять із Росії. І легенда про 8 тисяч бійців у Білорусі смішно виглядає… Насамперед, напевно, розраховано на Україну, що ми зараз почнемо з переляку набирати біля кордону солдатів, бо вони нібито рвуться у бій", — додав спікер.

Також експерт наголосив, що лідер ПВК "Вагнер" Євген Пригожин сам собі побудував бізнес-імперію, сам її повністю розвалив, і його майбутнє дуже туманне.

"Навіть якщо він думає, що може сховатися в Африці або в Латинській Америці, думаю, що і там його знайдуть. Єдине, що я не вірю в те, що його буде знищено по-тихому. Я думаю, що це буде дуже демонстративно. Те, що Пригожину залишилося дуже мало, це стовідсотково", — підсумував гість ефіру.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...