До будівлі парламенту йти кілька хвилин: Депутати Ради показали своє житло в центрі Києва (фото)

Народні депутати України заселилися в столичні готелі "Київ" і "Національний", які розташовані неподалік від Верховної Ради, повідомляють Патріоти України.

ЗМІ показали житло народних обранців: комусь дісталися двокімнатні готельні номери, а хтось змушений тулитися в дуже маленьких кімнатах. Але за словами нардепів, дуже багато роботи в сесійній залі і в комітетах, тому часу сидіти в чотирьох стінах у них немає.

"Я приходжу в номер тільки для того, щоб переночувати. Часу вистачає тільки на те, щоб поспати і переодягтися перед наступним робочим днем", - поділився мажоритарник з Львівської області від "Слуги народу" Орест Саламаха.

Він зазначив, що в цілому своїм маленьким номером задоволений. Він знаходиться на сьомому поверсі готелю "Київ". Вид з балкона прекрасний - будівля Верховної Ради - як на долоні.

"В принципі, я і вибрав цей номер в тому числі за вид з балкона. Коли нам показували номери, цей був першим. Я зайшов, подивився з балкона і зрозумів, що хочу тут жити", - зазначив Саламаха.

У номерах є все необхідне для життя, проте в мінімальній кількості: гаряча вода, маленький холодильник, телевізор і вайфай. Немає ні кип'ятильників, як раніше, ні електрочайників.

"З часом планую купити чайник, тому, що іноді хочеться випити гарячого чаю або кави, але спускатися на вулицю для цього не дуже зручно. Телевізор ще не включав жодного разу - занадто багато роботи. Вайфаєм теж поки не користувався, у мене відмінно ловить мобільний інтернет", - розповів депутат.

Також він заявив, що снідає і вечеряє в комітетах Верховної Ради або в парламентському буфеті. Але іноді може перекусити чимось і в номері.

"Ось вчора піцу собі замовляв, на вечерю. Рідні передали ковбасу і м'ясо. Ще в холодильнику є йогурти. Купив на ранковий перекус", - показав свій "запас" депутат.

Він додав, що його все влаштовує в новому житлі. "В цілому мені подобається, що готель знаходиться так близько біля Ради. На дорогу йде реально всього лише кілька хвилин. Але в майбутньому планую переїхати в окрему квартиру. У мене недавно народився син, тому хочу сім'ю перевезти до Києва. Адже сім'ї з маленькою дитиною в номері готелю буде точно незручно", - з посмішкою додав нардеп.

На 18 поверсі оселився колега Саламаха по фракції, теж мажоритарник, але по Івано-Франківській області Ігор Фріс. До слова, коридори на поверхах практично нічим не відрізняються: порівняно недавно в готелі був ремонт. Старий скрипучий паркет і червоні доріжки замінили на світлий ковролін, на стіни повісили невеликі картини з гарними пейзажами. В цілому все виглядає досить затишно. У Ігоря Фріса двокімнатний номер з вітальнею, спальнею двома балконами.

"Правда на балконі я був всього лише один раз на одному з них - дзвонив дружині. А просто постояти помилуватися видом немає часу. Мені колеги доречі показували, де що знаходиться: де Оболонь, а де Поділ", - сказав нардеп.

У нього у вітальні є невеликий столик, зручні крісла, телевізор. Також є письмовий стіл, за яким народний депутат в ноутбуці пише законопроекти. Він зізнався, що на відміну від свого колеги, відразу знав, де буде жити.

"Я свій номер забронював відразу, як тільки зміг. Тут до мене жив мій хороший друг і колега (колишній народний депутат, співвласник гірськолижного курорту "Буковель" Ігор Шевченко - ред.). Тому я заселився саме сюди", - відзначив Фріс.

Від попередника йому дісталися штирі в стіні на одній з кімнат. "Тут раніше висів турник. Але потім, коли депутат з'їжджав, забрав його з собою. Мені вони не заважають, буду за потребою на них одяг вішати", - пошуткував нардеп.

Також в спальні у Фріса є ліжко, трюмо і невелика стійка для одягу. "Але ви знаєте, телефон в спальні не ловить зовсім. З чуток прямо під моїм номером знаходиться номер колишнього спікера парламенту Андрія Парубія, в якому купа спецтехніки, тому сигнал телефону глушиться", - розповів нардеп.

На відміну від невеликого номера Ореста Саламахи, у Ігоря Фріса тихо і прохолодно. "Я кондиціонер включаю, але тільки в одній кімнаті. У спальні ні, щоб не захворіти. Але мені вистачає. Тому приходжу - і в номері дуже приємна прохолода".

Перевозити сім'ю нардеп в Київ не має наміру. "У мене дуже велика родина, вони точно тут не помістяться", - посмялся Фріс. У холодильнику у народного обранця теж йогурти і м'ясо.

"Але ось порізати м'ясо нічим. Найближчим часом планую купити і електрочайник, і ніж, і дощечку, щоб було на чому різати. А то м'ясо купив, а розрізати його нічим", - розповів нардеп.

Снідати і вечеряти, Ігор Фріс, як і Орест Саламаха, ходить в парламентські комітети. У буфеті Верховної Ради він поки ще жодного разу не був.

"Там черги страшні, справжній дурдом. А в комітетах цілком пристойно готують, ну як в звичайних їдалень. Мені вистача ... Ми всі прекрасно розуміли, на що ми йдемо. Наше головне завдання - прийняття ефективних для держави законопроектів. А дрібні побутові незручності , які хтось може відчувати - нічого, переживемо", - додав Фріс.

Джерело: vesti-ukr.com

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...