До Херсона 15 км: Українські бійці заявили про звільнення Киселівки

Українські військові продовжують свій контрнаступ у Херсонській області. ЗСУ повідомляють про взяття під контроль Киселівки, що за 15 км від Херсона, передають Патріоти України.

Важливість Киселівки

Як пояснив раніше РБК-Україна військовий експерт Владислав Селезньов, Киселівка є важливим населеним пунктом для ЗСУ.

"Киселівка - це село на трасі М14, яке з'єднує Миколаїв та Херсон. Тобто, це тактичний рівень, українські сили оборони просуваються вздовж цієї траси до Херсона в ході запланованих дій, а чим ближче ми до Херсону, тим ближче його звільнення", - пояснює Селезньов.

Також від Киселівки до Чорнобаївки (а саме "славнозвісного" аеродрому, який знаходиться неподалік) відстань вже становить менш як 10 км.

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...

Битва за Часів Яр триває: УThe Wall Street Journal пояснили, чим небезпечна втрата контролю над містом

середа, 24 квітень 2024, 14:30

Поки українські воїни в Часовому Ярі чекають на зброю союзників, ворог знищує будь-яке укриття, а безпілотники з вибухівкою вражають все, що рухається. Розташований на пагорбі над Бахмутом, Часів Яр є цінним стратегічним призом. Про це пише The Wall St...