До кінця року Путін хоче приховано мобілізувати до 450 000 "гарматних тушок": Військовий експерт оцінив, наскільки це реально

Кривавий диктатор боїться, що неприхована, загальна мобілізація викличе дієве невдоволення підданих, абсолютна більшість котрих готова воювати лише чужими руками

Військовий експерт Олег Жданов висловився щодо мобілізаційних планів кремлівського упиря, котрий де-факто перебрав на себе керівництво військовими діями проти України. За інсайдерською інформацією з Росії, лише до кінця літа за допомогою першого етапу прихованої мобілізації Путін хоче назбирати ще 100 000 тушок гарматного м’яса, передають Патріоти України.

"Якщо рахувати юридично і фактично, то ми воюємо від лютого 2014 року, коли Росія розпочала операцію щодо анексії Криму, а потім війна на Донбасі. Це все одна і та ж війна. Просто вона була відтермінована підписанням Мінська-2", - нагадує експерт.

Крім цього, як нагадав Жданов, міністр оборони Олексій Резніков, посилаючись на дані української розвідки, додав, що загальне російське об'єднане угруповання військ, яке застосовується проти України (з урахуванням резервів), нараховує близько 167 тисяч особового складу.

Олег Жданов каже, що, враховуючи таку чисельність (це і ті частини, які перебувають на території РФ - ред.), але беруть участь у війні (ракетні та авіаційні підрозділи, а також частини, які обстрілюють наш кордон - ред.), це майже те ж саме за чисельністю військо, яке заходило 24 лютого на територію України, і навіть дещо менше.

"Тоді ми оцінювали чисельність угруповання десь приблизно 175 тис. осіб. Сьогодні це 167 тис. Майже те саме. Для нас проблема в тому, що добровольців повоювати в Україні з найбідніших та найдепресивніших регіонів Росії, на жаль, ще вистачає. З технікою так, проблеми. А от із особовим складом проблем у них поки що немає", - зазначає військовий експерт.

За його словами, до кінця літа за допомогою першого етапу прихованої мобілізації Росія хоче назбирати біля 100 тис. осіб. До кінця року, за неперевіреною інсайдерською інформацією, - 400-450 тис.

"Але тут, по-перше, питання, чи буде така кількість охочих. Бо підтримка цієї війни в Росії все ж знижується, як би в Кремлі не хотіли, і пропаганда не працювала. Серед населення погіршуються настрої щодо підтримки цієї війни.

По-друге, і найголовніше, чи зможе економіка Росії утримувати таку кількість мобілізованих. Їх же не просто треба утримувати, а ще й годувати, одягати, озброювати, навчати і потім відправляти до України для участі у війні", - пояснив Олег Жданов.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...