До Москви не доїхав: СБУ затримала кремлівського ідеолога "СВО"

Служба безпеки спільно з іноземними партнерами та Держприкордонслужбою затримала кремлівського ідеолога збройної агресії РФ Дмитра Чистіліна. Про це інформує СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що фігурант є помічником ексрадника путіна Сергія Глазьєва, одного з головних «модераторів» захоплення Криму, Донецької та Луганської областей та розробника «Стратегії інформаційної війни», яка виправдовувала повномасштабне вторгнення росії в Україну.

"Протягом 2016-2024 років Чистілін підготував для кремля низку «аналітичних матеріалів», в яких підтримував збройну агресію рф та «інтеграцію» тимчасово окупованих районів України до складу росії. Надаючи допомогу російським спецслужбам, зловмисник став автором численних публікацій, спрямованих на проведення інформаційних диверсій проти нашої держави", - встановили слідчі.

Також Чистілін брав активну участь у просуванні інтересів Кремля за межами Росії. Зокрема, він організовував втручання у виборчі процеси у країнах Східної та Центральної Європи на користь Москви.

"Діючи нібито від імені української громадськості, фігурант брав участь у проведенні так званих «круглих столів» у європейських країнах. Під час таких заходів він поширював кремлівські наративи, сподіваючись зменшити підтримку України з боку західних партнерів. Після участі Чистіліна в одному з таких "форумів" його було затримано у взаємодії з правоохоронцями Республіки Молдова, коли він намагався повернутися до москви через території третіх країн. Він залишив Україну ще до початку повномасштабного вторгнення рф", - додали у СБУ.

Зараз він перебуває під вартою та отримав підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі документуються факти надання ним сприяння воєнній розвідці рф, зокрема у створенні механізмів для обходу санкцій, запроваджених проти росії. Фігуранту загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Я був шокований, що люди просто мили машину на мийці": Військовий з Франції розповів, що його здивувало в Україні

вівторок, 8 жовтень 2024, 18:22

34-річний Ніколя Ямі, громадянин Франції, два роки воював на фронті російсько-української війни. Він служив у Силах спеціальних операцій, у підрозділах ГУР МО, оперував безпілотниками, вів вуличні бої у Бахмуті. Свою історію Ніколя Ямі розповів кореспо...

Республіка Корея попереджує – Диктатор КНДР може направити своїх солдатів на війну проти України

вівторок, 8 жовтень 2024, 17:53

Так звана Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) може відправити своїх військових до України на підтримку Російській Федерації (РФ). Про високу імовірність такого розвитку подій заявив міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хена, передають ...